Sayfalar

Sayfalar

20 Mart 2017 Pazartesi

Danteller danteller...



Bu aralar kendimi dantel örmeye verdim. Her ne kadar yeni nesil böyle şeyleri sevmese de bunun soyla ve asaletle ilgili olduğunu  düşünürüm aynı zamanda da severim. Evlerimizin bazı estetik unsurlara sahip olması  gerektiği fikrindeyim. Neden eskiden anneannelerimizin ya da babaannelerimizin evlerinde huzur içerisinde masallar dinleyip uykuya dalardik sizce? Bence onların dantelli perdeleri, kaneviçeli kırlentleri, çiçekli perdeleri, oymalı mobilyaları, sehpa örtüleri, su takımları...her birinin ayrı hikayesi olan farklı objelerin bulunduğu vitrinleri derken zaman su gibi akar geçerdi  de ondan.

Dantelli perdenin ardındaki sardunyaları es geçmek olmaz tabii. Ah ne güzeldi o günler. İnsanlar günümüzde çiçeğin bile yapmasını tercih ediyorlar. Neymiş "yapay çiçekmiş" alerji yapmaz bakım derdi olmazmış. Sonra neden astım olduk, neden ota b*ka alerjisi var bizim çocuğun ya da neden bu kadar sabırsız, vay dikkat eksikliği vay bilmem ne... yahu bir sorumluluk ver o bitkiye baksın, sabrı da öğrenir, dikkati de toplanır, belki araştırıp bilgiler edinir, estetik duygusu gelişir... yani faydası olur zararı  olmaz kardeşim.  Neyse konuyu fazla dağıtmayalım ve gelelim dantellere 😊 fotoğraflarını  ekleyeceğim bu dantellerin örneklerini  internetten çıkardım. Büyük olanını kendim büyüttüm o da peçete idi ama ben sehpa örtüsü haline getirdim.



Görüntülerin belirgin olması için çekimleri siyah zeminde yaptım. Umarım beğenip model çıkarmak isteyenlere yardımcı olabilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder